VIPAVKE DRŽAVNE ŠOLSKE PRVAKINJE

V sredo 30.5.2012 je v Vipavi potekal finalni košarkarski turnir za mlajše deklice (igralke rojene leta 1999 in mlajše). V pravem košarkarskem vzdušju so vse štiri dekliške ekipe pokazale odlično igro.
V prvi polfinalni tekmi so igralke OŠ Draga Bajca iz Vipave povedle proti vrstnicam z OŠ Tabor I Maribor. Le-te so se v končnici približale in celo povedle. Srčne in borbene Vipavke pa so na koncu izvlekle zmago z rezultatom 42:40 in se zasluženo uvrstile v finale.
V drugi polfinalni tekmi so igralke OŠ Grm iz Novega mesta težje od pričakovanj premagale nasprotnice z OŠ II Murska Sobota. Končni rezultat je bil 48:39.
V dvoboju poraženk za 3. mesto so več želje prikazale Mariborčanke in visoko (51:33) premagale ekipo iz Murske Sobote. Kljub temu so se odličij za 4. mesto, ki smo jih pripravili organizatorji, razveselile tudi igralke četrtouvrščene ekipe.
Finalni obračun je bil prava košarkarska poslastica. Boj za vsako žogo in vsak dosežen koš. Po izenačeni prvi tretjini so si mlade vipavske igralke priigrale lepo prednost enajstih točk (31:20). Novomeščanke se niso predale in so tri minute pred koncem tekme prišle do vodstva treh točk (35:38). Domačinke so na krilih navijačev ustavile vse nalete gostij, ki do konca tekme niso zmogle niti točke več. Vipavke so jih dosegle šest in zmagale z rezultatom 41:38.

V prvo peterko turnirja so bile izbrane Maša Abunar (OŠ Grm), Satja Škobalj (OŠ Tabor I), Nina Domjan (OŠ II Murska Sobota), Eva Premrn in Meta Kočevar (obe OŠ Draga Bajca Vipava).
Najboljša strelka turnirja je bila s 50-imi točkami Satja Škobalj (OŠ Tabor I), najbolj borbena igralka pa je bila Nika Kodelja (OŠ Draga Bajca Vipava).

OŠ Draga Bajca Vipava so zastopale: Eva Premrn (kapetanka ekipe), Maja Ipavec, Nicol Gec, Mateja Vitežnik, Greta Fabjan, Nina Drinič, Nika Kodelja, Meta Kočevar, Nika Mislej, Ana Pervanja, Terezija Krečič, Tjaša Kuzmin, Zala Ferjančič in Špela Fajdiga. Ekipo je po poškodbi trenerja Ivana Ivanova z odliko vodila Andreja Likar Ivanov, asistirala pa sta ji Aleks Kuzmin in Tanita Tomažič.

 
rezultati:
polfinale #1
OŠ DRAGA BAJCA
:
OŠ TABOR I
42 : 40
polfinale #2
OŠ GRM
:
OŠ II MURSKA SOBOTA
48 : 39
za 3. mesto
OŠ TABOR I
:
OŠ II MURSKA SOBOTA
51 : 33
za 1. mesto
OŠ DRAGA BAJCA
:
OŠ GRM
41 : 38
 
 
KONČNI VRSTNI RED:
 
1. OŠ DRAGA BAJCA VIPAVA
2. OŠ GRM NOVO MEST
3. OŠ TABOR I MARIBOR
4. OŠ II MURSKA SOBOTA
   
 
OŠ DRAGA BAJCA VIPAVA
NAJBOLJŠA PETERKA TURNIRJA
DRŽAVNE PRVAKINJE
   
____________________________________________________________________________________________________________________________
povezave:
   
 
izdelal in ureja ©Ivan Ivanov