.
TURNIR V POREČU - 2. mesto
 
rezultati:
VIPAVA
:
ASD BOIARDO
50:18
VIPAVA
:
VIRTUS CESENA
47:21
finale:
VIPAVA
:
ASD VICENZA
26:36

Med božično novoletnimi počitnicami se je ekipa starejših pionirk U15 KK Vipava udeležila mednarodnega Božičnega turnirja v Poreču. Na turnirju, ki je potekal od 26. do 29. decembra 2015, je sodelovalo 111 ekip (v desetih kategorijah - moških in ženskih) iz sedmih držav.
Prvi dan Božičnega turnirja so se Vipavke pomerile proti italijanski ekipi ASD Boiardo. Po nekoliko neodločnem začetku, so naše igralke kmalu prevzele pobudo in močno prevladovale na igrišču. Za začetek so dosegle visoko zmago z rezultatom 50:18.
Drugi dan so dekleta igrala proti ekipi Virtus Cesena, ki tudi prihaja iz Italije. Prvi polčas je bil spet medel, vendar so v drugem polčasu dekleta pokazala veliko več odločnosti in prednost treh točk pretvorile v zmago z rezultatom 21:47. Tudi tokrat so si točke enakomerno porazdelile. S to zmago so osvojile prvo mesto v skupini, kar je pomenilo, da jih zadnji dan turnirja čaka tekma za prvo mesto.
Tretji dan so dekleta imela prosto in so ga izkoristila za druge stvari. Dopoldne so preživele na bazenu, popoldne pa na sprehodu v centru Poreča. Ob tem so se tudi veliko družile z ostalimi ekipami v hotelu (predvsem z ekipami fantov). 
Zadnji dan pa so že nestrpno čakale finale!!! Zelo malo je manjkalo, da bi se dekleta v Poreču okitila z zlatom. Rezultat 26:36 priča o raztrgani igri, saj so dekleta tekmo za prvo mesto odigrala zelo živčno. Več sreče so imele igralke kluba ASD Vicenza, ki so vso prednost pridobile v tretji četrtini. Kljub porazu so punce dosegle super rezultat, saj so na celotnem turnirju pokazale veliko znanja, želje in borbe! Dekleta, trener in pomočnica so zadovoljni odšli domov z ogromnim pokalom in srebrnimi medaljami. 

KK Vipava so na turnirju zastopale Daša Ceket, Teja Ceket, Živa Ceket, Marinela Glavaš, Ema Kodelja, Kaja Kopačin, Lara Likar, Zoya Podgornik, Maruša Stergar, Ana Stopar, Neža Stopar, Meta Velikonja, Žana Žorž in trener Peter Ferjančič

Več o Božičnem turnirju si lahko preberete na spodnji povezavi:

http://www.melita-sport.hr/ChristmasTournament

 
_____________________________________________________________________________________________________________________________
   
 
izdelal in ureja ©Ivan Ivanov