.
- 20.3.2016 -
IZVRSTNA 3. ČETRTINA DOVOLJ ZA ZMAGO  

Starejše pionirke U15 so na gostovanju pri Lediti zabeležile še tretjo zaporedno zmago. Po skromnem začetku so na začetku 2. polčasa pritisnile na plin in povozile nasprotnice z rezultatom 7:26. Vse igralke so dobro izkoristile priložnost za igro, Vipava pa ostaja v 3. delu tekmovanja še neporažena.

Fit Fit Ledita : Vipava 37:54

 

 
- 13.3.2016 -
NOVA RAZBURLJIVA TEKMA, NOV PODALJŠEK, NOVA DOMAČA ZMAGA  

V Vipavi smo bili priča novi zanimivi in zelo razburljivi tekmi. V kategoriji starejših pionirk U15 sta se pomerili domača Vipava in gostujoče Domžale. Tekmo so bolje začele domačinke, a žal že po dveh minutah igre, zaradi zvina gležnja, ostale brez Loti Ličen, edine igralke letnika 2001. V igri so tako ostale mlajše igralke, ki niso bile kos conskemu presingu Domžalčank. Prednost gostij je naraščala in dve minuti pred koncem 3. četrtine znašala najvišjih 38:51. Kljub zaostanku so mlade Vipavke vesčas prodirale pod nasprotni koš in izsilile številne osebne napake. Zgrešile so kar 28 prostih metov, so pa zato kar štiri Domžalčanke zapustile igro s petimi osebnimi napakami. Zadnji dve minuti rednega dela so ostale na igrišču le štiri gostujoče igralke in Ema Kodelja je z dvema zadetima prostima metoma 8 sekund pred koncem izsilila podaljšek. V dodatnih petih minutah igre so Vipavke končno vnovčile številčno premoč in se veselile zmage, h kateri je veliko prispevala Zoya Podgornik s številnimi napadalnimi skoki in kar 28 doseženimi točkami.

Vipava : Domžale 71:67 (63:63)

 
- 28.2.2016 -
ZASLUŽENA ZMAGA PO PODALJŠKU  

Starejše pionirke U15 so v prvem kolu zadnjega dela gostile ekipo Hit Kranjska Gora - Jesenice. Zaradi bolezni sta manjkali obe najstarejši igralki, zato so vse breme zmage prevzele nase igralke letnika 2002. Tekmo so bolje začele Gorenjke, ki so iz protinapadov dosegale lahke koše. Ko je naša ekipa popravila napake v napadu in obdržala enako učinkovitost v napadu, se je tehtnica obrnila v domačo korist. Že v 3. četrtini je zaradi petih osebnih napak morala na klop Ema Kodelja, nato pa še Teja in Živa Ceket. Gostje so povedle za 5 točk in vse je kazalo, da bo tekma izgubljena. Toda Kaja Kopačin je zadela dva nemogoča meta, nato pa še prosti met za izenačenje 10 sekund pred koncem rednega dela tekme. V podaljšku so naše punce odigrale bolj odločno na koš, kar je botrovalo večjemu številu osebnih napak in prostih metov. Kljub temu, da jih niso izvajale najbolje, so jih dale dovolj, da je zmaga ostala doma.

Vipava : Hit Kranjska Gora - Jesenice 63:61 (54:54)

 

 
- 14.2.2016 -
VISOK PORAZ ZA ZAKLJUČEK 2. DELA TEKMOVANJA  

Starejše pionirke U15 so gostovale v Kranju. Brez štirih igralk prve peterke si niso mogle obetati nič dobrega. Priložnost za igro so tako dobile igralke, ki imajo navadno manjšo minutažo. Tekmo so vzele za nabiranje izkušenj, vendar se je pokazalo, da jim manjka še veliko trdega dela na treningih.

Triglav : Vipava 90:17

 

 
- 7.2.2016 -
DRUGA ZAPOREDNA ZMAGA  

Starejše pionirke U15 so odlično začele tekmo proti združeni ekipi Škofje Loke in Žirov. Takoj na začetku so povedle z 11:2 in mislile so, da je tekma že dobljena. Žilave Gorenjke so pa se niso dale in iz minute v minuto manjšale prednost naših deklet. Do konca 3. četrtine so že prešle v vodstvo in tekma je bila popolnoma odprta. Vipavke so zdržale pritisk, ponovno prešle v vodstvo in zasluženo zmagale.

 

 
- 31.1.2016 -
KONČNO ZMAGA!  

Po nizu slabih tekem so starejše pionirke U15 v tem krogu pokazale lepo igro in prvič v drugem delu zmagale. V Vipavo je prišla ekipa iz Kopra, ki kljub sedmim zadetim trojkam nikakor ni našla rešitve za igro domačih igralk. Naše punce so vso tekmo ostale zbrane in držale vodstvo trdno v svojih rokah. O lepi ekipni igri priča podatek, da so kar 4 domača dekleta dosegla več kot 10 točk.

Vipava : UKK Koper 66:59

 

 
- 24.1.2016 -
NAJVIŠJI PORAZ  

Starejše pionirke U15 so gostovale pri ekipi Krka A v Novem mestu. Če je bil začetek tekme še dokaj dober, tega ne moremo trditi za nadakljevanje. Dolenjke so z agresivnim pokrivanjem po celem igrišču prestregle veliko število vipavskih podaj in iz hitrih protinapadov polnile naš koš. Ustavile so se šele pri 94 točkah, medtem ko so jih prejele le 24. S tem so naši ekipi prizadejale najhujši poraz v zadnjih letih v tej konkurenci.

Krka A : Vipava 94:24

 

 
- 17.1.2016 -
RAHEL NAPREDEK, A NE DOVOLJ ZA JEŽICO  

V nedeljo so se zgodaj zjutraj v dvorani v Vipavi že ogrevale ekipe U15. Tokrat so se domačinke pomerile z ekipo Ježice. Kljub boljši predstavi, kot so jo dekleta kazala na zadnjih tekmah, se za zmago na žalost ni izšlo. Z agresivnim conskim presingom so namreč Ljubljančanke onemogočale vipavske napade in po ukradenih žogah dosegale lahke koše. Tekmo je na žalost zaznamovala tudi poškodba dveh igralk, ki sta v žaru borbe prileteli z glavama. Obema želimo čimprejšnje okrevanje.

Vipava : Ježica B 37:76

 
- 11.1.2016 -
S PORAZOM V NOVO LETO  

Prestavljeno tekmo so odigrale starejše pionirke U15, ki so bile zaradi bolezni tudi močno oslabljene. Odigrale so tekmo proti dekletom iz Postojne in Pivke. Ta so že od začetka odigrala močno in čvrsto ter našim dekletom niso pustila lahkih košev. Obramba Vipavk ni bila slaba, saj so prejele 59 točk, kar pa ne moremo reči za napad, v katerem so dosegle le 20 točk.
Z dobrim delom na treningih je potrebno popraviti napake in novim zmagam naproti!

Pivka Perutninarstvo : Vipava 59:20

 
- 29.12.2015 -
IZ POREČA S SREBRNIMI MEDALJAMI  
Prvi dan Božičnega turnirja so se Vipavke pomerile proti italijanski ekipi ASD Boiardo. Po nekoliko neodločnem začetku, so naše igralke kmalu prevzele pobudo in močno prevladovale na igrišču. Za začetek so dosegle visoko zmago z rezultatom 50:18.
Drugi dan so dekleta igrala proti ekipi Virtus Cesena, ki tudi prihaja iz Italije. Prvi polčas je bil spet medel, vendar so v drugem polčasu dekleta pokazala veliko več odločnosti in prednost treh točk pretvorile v zmago z rezultatom 21:47. Tudi tokrat so si točke enakomerno porazdelile. Največ sta jih dosegli Ema Kodelja in Kaja Kopačin po 8. S to zmago so osvojile prvo mesto v skupini, kar pomeni da jih v torek čaka finale ob 14:15.
Zadnji dan turnirja je zelo malo zmanjkalo, da bi se dekleta v Poreču okitila z zlatom. Rezultat 26:36 priča o raztrgani igri, saj so dekleta tekmo za prvo mesto odigrala zelo živčno. Več sreče so imele dekleta iz kluba ASD Vicenza, ki so vso prednost pridobile v tretji četrtini. Kljub temu super rezultat naših deklet, ki so na celotnem turnirju pokazale veliko znanja, želje in borbe! Dekleta, trener in pomočnica so zadovoljni odšli domov z ogromnim pokalom in srebrnimi medaljami. 

 

 

- povezava -
- 13.12.2015 -
BREZ MOŽNOSTI PROTI OSLABLJENEMU TRIGLAVU  
Od starejših pionirk U15 se je proti ekipi Triglava pričakovalo sproščeno in borbeno igro, saj niso imele kaj izgubiti. Triglav je namreč prvi favorit za osvojitev naslova državnih prvakinj. Poleg tega so Gorenjke igrale brez treh igralk, ki v mednarodni ligi nastopajo za ekipo kadetinj.

Kljub temu so naše punce odigrale slabše in brez prave energije, tako da je dober nastop ostal le želja.

 

 
- 2.12.2015 -
DOBER OBET ZA NAPREJ  

Starejše pionirke U15 so odigrale prvenstveno tekmo v Škofji Loki. Sam pristop do igre in želja igralk je bila veliko večja kot na tekmi v Kopru, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Nekaj časa so domačinke prevzele pobudo, nekaj časa naša dekleta, kar še vedno priča o pomanjkanju koncentracije na tekmi. Na koncu so domačinke imele malo več športne sreče, saj naše v zadnji četrtini niso najbolje izkoristile popolne terenske premoči. Rezultat na semaforju je tako kazal v prid domačinkam. Kljub temu je ta tekma dober obet za naprej!

Odeja ŠD Tabor Žiri : Vipava 47:39

 
- 29.11.2015 -
KRIZA SE ŠE POGLABLJA  

Starejše pionirke U15 so v Kopru doživele nov poraz. Punce nikakor ne uspejo sestaviti poštenega košarkarskega nastopa. Kljub dobremu delu na treningih delujejo na tekmah nemotivirano in ne pokažejo svojega znanja. Igralke v tem trenutku potrebujejo veliko spodbude in razumevanja, saj se vsaka kriza enkrat konča. Še bolj zagnano morajo trenirati in zaupati svojim sposobnostim. Potrpljenje! Prišle bodo tudi zmage.

UKK Koper : Vipava 51:29

 

 
- 22.11.2015 -
EN DOBER POLČAS PREMALO ZA KONĆNI USPEH  

Starejše pionirke U15 so se v 3. krogu 2. dela tekmovanja pomerile s Krko A in doživele visok poraz. V prvem polčasu so punce odigrale solidno, odločno v napadu in borbeno v obrambi. Po nekaj skokih v napadu so dosegle lahke koše in držale priključek z izkušenejšimi nasprotnicami. Igra v 2. četrtini je zgled, kako naj bi Vipavke igrale vse tekme. V bodoče je potrebno takšno igro prikazati skozi vso tekmo.

Vipava : Krka A 26:66

 

 
- 11.11.2015 -
BREZ MOŽNOSTI PROTI MLAJŠIM JEŽIČANKAM  

Starejše pionirke U15 so med tednom odigrale tekmo proti Ježici B. Podobno kot proti Pivki so tudi tokrat imele veliko težav proti agresivnemu presingu po celem igrišču. Po velikem številu napak je bil visok poraz neizogiben.

Ježica B : Vipava 65:35

 

 

 
- 8.11.2015 -
SLAB PRVI POLČAS PROTI PIVKI  

Starejše pionirke U15 so igrale tekmo prvega kola v drugem delu tekmovanja. V Vipavi je gostovala združena ekipa Pivke in Postojne ter upravičila naziv favorita. Vse gostujoče igralke so leto starejše od naših punc, za nameček pa je še Loti takoj na začetku dobila dve osebni napaki, zato je obsedela na klopi za rezervne igralke. Gostujoče igralke so to dobro izkoristile in s conskim presingom prišle do 15 točk razlike. V drugem polčasu so naše punce vzpostavile ravnotežje na igrišču in prednost ni več rasla. Končni rezultat 39:56 je malo previsoka razlika glede na prikazano na igrišču.

Vipava : Pivka 39:56

 
- 25.10.2015 -
V VIPAVI BOLJŠA PREDSTAVA  

Starejše pionirke U15 so odigrale še drugo tekmo v tem tednu proti ekipi ŽKK Grosuplje. Tokrat so prikazale precej boljšo igro in so bile v prvem polčasu popolnoma enakovredne izkušenejšim nasprotnicam. V drugem polčasu so Grosupeljčanke prišle do odločilne prednosti, saj so tretjo četrtino dobile s kar 3:20. Kljub temu so se Vipavke v zadnji četrtini pobrale, odigrale dobro v obrambi in prednost znižale na končnih 18 točk razlike.

Vipava : Grosuplje 41:59

 

 
- 21.10.2015 -
VISOK PORAZ V GROSUPLJEM  

Med tednom so starejše pionirke U15 odigrale tekmo v Grosupljem. Tekmo so začele zelo slabo, premalo odločno v napadu in neagresivno v obrambi, kot bi se ustrašile nasprotnic. Grosupeljčanke so s presingom pridobile veliko število žog in s hitrimi protinapadi višale prednost do končnih 76:30.

Grosuplje : Vipava 76:30

 
 
- 18.10.2015 -
ŠE DRUGIČ BOLJŠE OD TOLMINA  

Starejše pionirke U15 so odigrale drugo tekmo v sezoni. Znova so se pomerile proti Tolminkam, tokrat v gosteh. Vse igralke so dobile enako priložnost za igro, ki so jo dobro izkoristile. Brez večjih težav so prišle do vodstva in končne zmage, ki med tekmo ni bila nikdar ogrožena. Poleg zmage so pokazale tudi napredek v igri, kar obeta lep rezultat v letošnji sezoni

Tolmin : Vipava 45:58

 
 
- 27.9.2015 -
VISOKA ZMAGA NAD TOLMINOM  

Starejše pionirke U15 so v prvi tekmi nove sezone v Vipavi gostile ekipo Tolmina. Po prvih treh četrtinah so gostjam dopustile le 28 doseženih točk, medtem ko so jih same dosegle kar 72. V zadnji četrtini je zbranost nekoliko padla, kar so Tolminke izkoristile in nekoliko znižale zaostanek. Kljub temu je zmaga visoka in prav vse domače igralke so se vpisale med strelke.

Vipava : Tolmin 88:48

 
 
_____________________________________________________________________________________________________________________________
povezave:
     
 
izdelal in ureja ©Ivan Ivanov