.
- 19.3.2016 -
ZAKLJUČEK SEZONE Z ZMAGO  
ZMAGA ZA KONEC TEKMOVANJA

Mlajše pionirke U13 B so na zadnjem letošnjem turnirju v Kopru zabeležile poraz in zmago. Na prvi tekmi so proti Pivki po veliki borbi klonile šele po dveh podaljških. Na tekmi so prikazale izjemno željo po zmagi, a jim športna sreča žal ni bil naklonjena.

Proti Kopru so dekleta delovala precej utrujeno, vendar so na koncu uspela zmagati in na najlepši način zaključiti sezono.
Pivka : Vipava B 37:36, UKK Koper : Vipava B 20:25
 
- 12.3.2016 -
DVE DOBRI PREDSTAVI V CERKNICI  

B ekipa mlajših pionirk je tokrat pod vodstvom Petra Ferjančiča gostovala v Cerknici. Na prvi tekmi so se dobro zoperstavile izkušenejšim domačinkam, vendar so za zmago zgrešile preveč zicerjev.

Na drugi tekmi so brez večjih težav odpravile ekipo UKK Koper. Z dobro obrambo so jim dovolile vsega 7 točk in zasluženo slavile prvo zmago v 3. delu tekmovanja.

 

Cerknica : Vipava 40:31, Vipava : UKK Koper 29:7

 

 

 
- 6.2.2016 -
PO DOLGEM ČASU PONOVNO NA PARKETU  
Ekipa B mlajših pionirk U13 se je po dolgem času ponovno predstavila javnosti. Na domačem turnirju je v zelo okrnjeni postavi gostila nasprotnice iz Cerknice in Pivke. Proti Cerknici so punce po zelo dobrem prvem polčasu zaigrale precej slabše v nadaljevanju. Zgrešile so preveč metov, ki bi jih morale zadeti, zato je zmaga splavala po vodi.
Proti Pivki, ki je v Vipavo prišla le s 7 igralkami, je bila tekma ves čas zelo izenačena. Na koncu so Pivčanke zmagale za eno točko, čemur je pripomoglo tudi dejstvo, da so boljše igralke igrale večji del tekme, saj menjav niso imele.
Vipava B: Cerknica 26:39, Vipava B : Pivka 30:31
 
- 12.12.2015 -
DVE ZMAGI ZA ZAKLJUČEK DRUGEGA DELA TEKMOVANJA  

Na turnirju v Ilirski Bistrici je nastopila ekipa B mlajših pionirk U13. Punce so prikazale najboljšo igro doslej. Na obeh tekmah so bile boljše in brez večjih težav prišle do dveh zasluženih zmag. Punce iz tekme v tekmo igrajo bolje, si več upajo in dosegajo več točk. Tokrat se je med strelke vpisalo vseh 10 igralk.

UKK Koper : Vipava B 19:41, Plama Pur : Vipava B 14:36

 

 
- 5.12.2015 -
PRVA ZMAGA V DRUGEM DELU  
Na turnirju v Vipavi je nastopila ekipa B mlajših pionirk U13. Punce so proti starejšim nasprotnicam odigrale zelo zavzeto in borbeno. Proti Plami pur so po treh četrtinah celo vodile s 26:20, vendar jim je v zadnjem delu popustila koncentracija, saj je bilo napak v napadu preveč, Bistričanke pa so dosegle kar 21 točk, eno več kot v prvih treh četrtinah.
Pred tekmo proti Kopru so se Vipavke ponovno zbrale, Špela jih je dobro motivirala in na igrišču so povsem nadigrale dekleta z Obale. V obrambi so jih prisilile v številne napake, v napadu pa pridno polnile njihov koš. Od začetka do konca tekme so bile boljše in zasluženo prišle do prve zmage v drugem delu prvenstva.
Vipava B : Plama Pur 30:41, Vipava B : UKK Koper 35:10
 
- 28.11.2015 -
NASPROTNICE NEPRIJETNO PRESENETILE  

Ekipa B mlajših pionirk U13 je igrala na turnirju v Kopru, kjer se je pomerila z domačim UKK Koper in Plamo pur iz Ilirske Bistrice. Tudi tokrat ekipa ni bila popolna, zato je doživela dva poraza. Vipavke imajo precej več znanja od omenjenih nasprotnic, vendar žoga ni hotela v koš. Poleg tega so močnejše nasprotnice dosegle več skokov in celo s prepovedanim podvajanjem onemogočale igro naših mlajših igralk. Kljub temu ne gre obupati, saj sta oba nasprotnika premagljiva, kar želijo naše punce dokazati že naslednjo soboto v Vipavi.

Plama Pur : Vipava B 27:15, UKK Koper : Vipava B 24:18

 

 
- 21.11.2015 -
DOBRA PREDSTAVA OSLABLJENE EKIPE  

Mlajše pionirke U13 so imele na sporedu povratne tekme mini pokala. Ekipa B je izgubila že prvo tekmo proti Lediti, danes pa zaradi številnih odsotnosti ni imela niti najmanjših možnosti za ugoden rezultat. Tekma je bila priložnost, da se ostala dekleta izkažejo. To so tudi storila, saj so odigrala po svojih najboljših močeh. Poraz je bil visok, vendar punce z igro niso razočarale.

 

 

 
- 7.11.2015 -
DOBRA PREDSTAVA NA PRVI POKALNI TEKMI  
Mlajše pionirke U13 so imele na sporedu prve tekme 2. kroga mini pokala. Ekipa B je še tretjič v sezoni igrala proti Lediti. Naše mlajše igralke so bile zelo motivirane in so v prvem polčasu pokazale dopadljivo in učinkovito igro. Ves čas so bile v rahli prednosti in celo narekovale ritem igre. V drugem polčasu je prišla do izraza večja izkušenost gostujočih igralk. Poraz ni visok in v igri je opazen velik napredek, saj se dekleta z dobrim treniranjem hitro učijo košarkarskih veščin.

Vipava B : Ledita 17:41

 

 
- 24.10.2015 -
DRUGA ZMAGA V SEZONI  

Ekipa B je gostovala v Ljubljani in proti ŠD Šentvidu dosegla še drugo zmago. Tokrat so bile Vipavke v napeti končnici srečnejše in tekmo zmagale za eno točko. Proti Iliriji so igrale pogumno in se borile po najboljših močeh. Cilj je bil dosežen, saj so v vsaki četrtini dosegle po dve točki.

ŠD Šentvid : Vipava B 28:29, Panter Ilirija : Vipava B 90:8

V drugem delu tekmovanja se bodo punce pomerile proti Kopru in Plami pur iz Ilirske Bistrice. Glede na prikazano v prvem delu, pričakujemo bolj izenačene tekme, saj sta obe ekipi primeren nasprotnik za naše najmlajše igralke.

 
- 26.9.2015 -
NABIRANJE IZKUŠENJ  

Mlajše pionirke - ekipa B je igrala na turnirju v Dragomlju, kjer se je pomerila z ljubljansko Panter Ilirijo in domačo Ledito. Že pred turnirjem smo vedeli, da sta obe ekipi močnejši od naših mladih košarkaric, zato je bil osnovni cilj pokazati čim več košarkarskega znanja in borba za vsako žogo.

Panter Ilirija : Vipava 99:8, Ledita : Vipava 14:7

 

 

 

 
- 19.9.2015 -
ZAČETEK SEZONE 2015/2016  

S turnirjem v Vipavi se je začela tekmovalna sezona 2015/2016 za mlajše pionirke U13. Tudi letos bo KK Vipava nastopal v državnem prvenstvu z dvema ekipama. Danes so se predstavila dekleta ekipe B, za katero nastopajo manj izkušene in mlajše igralke. Kljub temu jim borbenosti in košarkarskega znanja ne manjka, saj so se ves čas obeh tekem srčno borile in si priborile tudi uvodno zmago v sezoni. Na prvi tekmi so premagale ljubljanski ŠD Šentvid z visokih 48:23. Na drugi tekmi so se pomerile z ekipo Ledite iz Domžal ter na koncu izgubile z rezultatom 33:50.

Z ekipo je na svoji trenerski poti debitirala mlada trenerka Špela Žabar, ki je po končanem turnirju sklenila svoje misli:"S pristopom deklet sem zelo zadovoljna, saj so prikazala veliko željo in se borila do konca obeh tekem. Vesela sem, da smo že na prvi tekmi dosegle zasluženo zmago, ki bo lepa popotnica za izzive, ki nas čakajo v prihodnjih tednih."

 
_____________________________________________________________________________________________________________________________
povezave:
     
 
izdelal in ureja ©Ivan Ivanov