.
- 15.5.2016 -
NABIRANJE IZKUŠENJ V FRANCIJI  

Od 13.5. do 15.5.2016 se je ekipa deklet letnik 2003 in mlajše udeležila mednarodnega turnirja v francoskem mestu Saint-Romain-le-Puy.
Turnir je potekal že 16. leto zapored in velja za enega močnejših v omenjeni kategoriji. Sodelovalo je kar 16 ekip: osem francoskih, španski Mataro in Femeni Osona, češki Praga in Sokol Kladno, romunski Temišvar, latvijski Kolibri iz Rige ter slovenski Ježica in Vipava. Ekipe so bile razdeljene v štiri skupine in so v treh dneh odigrale šest tekem.
Vipava, ki sodi med najboljših pet ekip v Sloveniji, se je na pot podala skupaj z ljubljansko Ježico. Po naporni poti sta obe slovenski ekipi že prvi dan odigrali uvodni tekmi proti domačinkam. Pravi tekmovalni dan s tekmami v vseh skupinah se je začel v soboto zjutraj in je trajal vse do nedelje zvečer, ko se je turnir s podelitvijo pokalov in priznanj ter vsesplošnim rajanjem mladih deklet zaključil. Veliko število gledalcev, borbene tekme in pester spremljevalni program so dajali občutek, da vse poteka s svetlobno hitrostjo.
Vipavke so za konec igrale ravno proti Ježici. V tekmi za 9. in 10. mesto jim je zmanjkalo malo športne sreče. Vendar pa rezultat ni bil na prvem mestu. Dekleta so v zelo kratkem času spoznala številne različne košarkarske sloge, se družila z igralkami različnih narodnosti in ves svoj čas posvetila košarki. Le-ta zaradi odličnih rezultatov, ki jih dosegajo, vse bolj postaja sestavni del njihovih življenj. Pridobljene izkušnje bodo lahko unovčila v prihajajočih letih, ko bodo igralsko dozorevala in vedno znova poskušala doseči čim boljši rezultat. Zaradi športa bodo punce vsako leto bolj odgovorne, bolj samozavestne in naposled bodo postale zrele in zanesljive odrasle osebe.

 

REZULTATI NAŠE EKIPE:

SKUPINA C
   
VIPAVA
:
CLFB 2
51 : 14
VIPAVA
:
SELECTION INDRE ET LOIRE
20 : 31
VIPAVA
:
UE MATARO
24 : 46
   
 
9. do 12. mesto - četrtfinale
 
VIPAVA
:
CLFB 3
67 : 4
   
 
9. do 12. mesto - polfinale
 
VIPAVA
:
CLFB 2
28 : 18
   
 
za 9. in 10. mesto
 
VIPAVA
:
JEŽICA
22 : 34

 

 
- 19.3.2016 -
ZAKLJUČEK PRVENSTVA Z DVEMA PORAZOMA  
A ekipa mlajših pionirk U13 je tekmo proti ljubljanski Iliriji začela zelo dobro. V prvi četrtini so naše punce popolnoma prevladovale na igrišču. Z dobro obrambo so onemogočale napade Ilirijank, v napadu pa z meti od daleč in duhovitimi akcijami ves čas držale vodstvo. V drugi četrtini je sledil vipavski "black out" in Ilirija je dobila četrtino z 21:0 in tekma je bila odločena.
Na drugi tekmi je Vipavkam zmanjkalo energije, Grosupeljčanke pa so se borile za uvrstitev na finalni turnir. Ves čas so imele pobudo in prav vse četrtine dobile z rahlo prednostjo. Kljub dvema porazoma je za igralkami sezona, ki se je bodo lahko s ponosom spominjale po dobrih igrah in finalnem turnirju v mini pokalu.

Panter Ilirija : Vipava A 57:37, Grosuplje A : Vipava A 43:27

 
- 5. in 6.3.2016 -
FINALNI TURNIR MINI POKALA ZA DEKLETA  

Mlajše pionirke U13 so imele s finalnim turnirjem mini pokala prvi vrhunec letošnje sezone. V dveh dneh so najboljše štiri ekipe odigrale polfinalni tekmi ter tekmi za 3. in 1. mesto. V elitno druščino so se letos uvrstile tudi naše igralke. Ekipa letnika 2003 je prva, ki ji je uspel tak uspeh v pokalnem tekmovanju. Punce so prikazale izjemno željo in borbo, vendar na žalost obe tekmi začele v krču, kar je botrovalo dvema porazoma in osvojitvi končnega 4. mesta.

- preberi več -

- fotogalerija - (foto: Bogomir Tomažič)

- prispevek v Primorskih novicah - (16.3.2016)

 
- 6.2.2016 -
PORAZ IN ZMAGA V GROSUPLJEM  
Z morebitnima dvema zmagama bi A ekipa mlajših pionirk U13 realno ostala v igri za uvrstitev na finalni turnir državnega prvenstva. Po slabši predstavi in porazu proti Grosupeljčankam so minimalne možnosti samo še v teoriji. Kljub slabi igri in številnim zapravljenim priložnostim so se punce vrnile v igro in v zadnjem napadu kar dvakrat poizkušale doseči zmago z metom za tri točke, vendar obakrat žal neuspešno.
V tolažbo jim je zmaga proti Triglavu, kar pomeni, da so punce izvrstne igralke, ki se lahko kosajo z vsakim nasprotnikom. Škoda je le, da imajo v sezoni premalo težkih tekem, na katerih bi še bolj igralsko dozorele in naredile odločilen korak do odličnosti.
Grosuplje A : Vipava A 38:36, Triglav : Vipava A 33:35
 
fotogalerija: (foto Bogomir Tomažič)

 

 
- 4.2.2016 -
UVRSTITEV NA FINALNI TURNIR MINI POKALA!  
Ekipa A mlajših pionirk u13 je tudi na povratni tekmi premagala Jelšo iz Šmarij pri Jelšah in se uvrstila na finalni turnir mini pokala za dekleta. Tudi tokrat je bila tekma zelo težka in igralke so se morale zelo potruditi za zmago. Ta je vsekakor zaslužena, saj so bile naše punce boljši nasprotnik in so z odlično obrambo dovolile domačinkam le 21 točk. V napadu so igrale preudarno in večji del tekme držale varno prednost.

Dekleta so dosegla prvo uvrstitev vipavske ekipe na finalni turnir mini pokala.

 

Jelša Šmarje : Vipava 21:32
 
- 30.1.2016 -
KORAK DO UVRSTITVE NA FINALNI TURNIR MINI POKALA  
Ekipa A mlajših pionirk U13 je odigrala prvo četrtfinalno tekmo mini pokala za dekleta. Po številnih odsotnostih zaradi bolezni in pomanjkanju treninga so punce odigrale zelo težko tekmo proti žilavim igralka iz Šmarij pri Jelšah. Začetek tekme je bil zelo slab, saj so Štajerke povedle kar z 0:7. V nadaljevanju so Vipavke strnile vrste in vzpostavile ravnotežje na igrišču, vendar do občutnejše prednosti v treh četrtinah niso prišle. Šele v zadnji četrtini so uspele zlomiti odpor gostij in z izvrstno obrambo dobile četrtino s 23:5 in prišle do prednosti, ki bi morala zadostovati za uvrstitev med 4 najboljše ekipe v pokalu.
Vipava A : Jelša Šmarje 45:22
 
 
- 23.1.2016 -
DVA PORAZA NA ENEM TURNIRJU  
Ekipa A mlajših pionirk U13 je v zadnjem delu tekmovanja doživela dva poraza na domačem turnirju. Kljub porazoma so punce pokazale močan karakter, igrale so brez Katjuše, Maše in Anje, vendar atletskim in močnejšim nasprotnicam niso bile kos. Na prvi tekmi proti Iliriji so punce v zadnji četrtini prišle celo do vodstva treh točk, vendar so izkušene Ljubljančanke uspele obrniti izid v svojo korist.
Na tekmi proti Triglavu smo v prvem polčasu kontrolirali tekmo in imeli rahlo rezultatsko prednost. V drugi četrtini je morala Žana zaradi petih osebnih napak zapustiti igro, kar so Gorenjke izkoristile in prešle v vodstvo, ki ga do konca tekme niso izpustile iz rok.
Vipava A : Panter Ilirija 27:32, Vipava A : Triglav 49:58
 
- 19.12.2015 -
UVRSTITEV MED NAJBOLJŠIH 8 EKIP V DRŽAVI  
Ekipa A mlajših pionirk je na turnirju v Ljubljani potrdila uvrstitev med osem najboljših ekip v Sloveniji. Na prvi tekmi proti Iliriji so punce igrale precej zadržano in v prvi četrtini niso dosegle niti točke. Manjkala je borbenost in želja po zmagi, saj so vedele, da proti najboljši ekipi v Sloveniji ne morejo računati na uspeh.
V tekmi proti Odeji so nekoliko popravile vtis, kljub temu, da so igrale le toliko, kolikor je bilo potrebno za zmago. Ne glede na vse so cilj dosegle in se bodo v tretjem delu borile za uvrstitev na finalni turnir.
Panter Ilirija : Vipava A 53:13, Vipava A : Odeja ŠD Tabor Žiri 35:29

 

 

 
- 6.12.2015 -
V POKALU NAPREDOVANJE BREZ BOJA  

Zaradi neprihoda ekipe KK Kranjska gora - Jesenice na tekmo mini pokala za dekleta je ekipa KK Vipava A brez boja napredovala v četrtfinale.

 

 

 

 
- 6.12.2015 -
MEDNARODNA TEKMA V VIPAVI  

Mlajše pionirke u13 so v okviru 19. Sončkovega dne v Vipavi na prijateljski tekmi gostile črnogorsko ekipo Rudar Plevlja. Črnogorke so se kljub neizkušenosti predstavile kot zelo čvrsta ekipa. Njihova najvišja igralka meri kar 185 cm, pa tudi ostale igralke so fizično močnejše od naših. Proti takšnim nasprotnicam v Sloveniji zelo redko igramo, zato je tekma prišla kar prav. Naše igralke so začele odločno in kmalu prišle do vodstva, ki se je ves čas višalo. Proti koncu tekme so Vipavke vnovčile dobro pripravljenost in s hitro igro prav v zadnji sekundi tekme prišle do najvišje prednosti in zmage z rezultatom 65:24.

- fotogalerija s tekme - (foto: Igor Stopar)

 
- 28.11.2015 -
POMEMBNI ZMAGI V ŠKOFJI LOKI  
Ekipa Vipava A je v Škofji Loki dosegla dve pomembni zmagi. Zmaga nad ekipo Odeja ŠD Tabor Žiri najverjetneje pomeni uvrstitev med najboljših 8 ekip v Sloveniji. Punce si ta uspeh po prikazanem vsekakor zaslužijo. Proti Odeji so odigrale perfektno obrambo in v prvi četrtini so gostiteljice ostale na ničli, na koncu pa na 11 doseženih točkah. S presingom po celem igrišču so povsem razbile igro Gorenjk. V napadu so postopoma večale prednost in na koncu vnovčile dobro formo ter izkušnje težkega tekmovalnega ritma. Proti oslabljeni Pivki nismo imeli resnejših težav in s sproščeno igro prišli do visoke zmege ter 1. mesta na lestvici.
Odeja ŠD Tabor Žiri : Vipava A 11:39
Vipava A : Pivka 76 : 15
 
- 21.11.2015 -
TUDI V DRUGO BOLJŠE OD GROSUPELJČANK  

Mlajše pionirke U13 so imele na sporedu povratne tekme mini pokala. Ekipa A mlajših pionirk je v Grosupljem branila 20 točk prednosti s prve tekme v Vipavi. Punce so pokazale novo odliko, saj so se na živčni in grobi tekmi, polni napak na obeh straneh, bolje znašle. Tudi v drugo so premagale Grosuplje in se zasluženo uvrstile v naslednji krog mini pokala.

Grosuplje A : Vipava A 27:34

 

 
- 14.11.2015 -
PRVI PORAZ V SEZONI  

Ekipa A mlajših pionirk U13 je doživela prvi poraz v sezoni. V težko pričakovani tekmi proti najboljši ekipi v Sloveniji so pokazale premalo odločenosti, da bi lahko premagale Panter Ilirijo. Začetek je bil dober, saj so punce v obrambi zaprle vse poti do koša. Način igre v napadu pa je nakazoval, kako se bo tekma odvijala. Vipavke so namesto prodorov pod koš vse prevečkrat metale od daleč. V prvi četrtini so bile dvakrat uspešne in rezultat je bil 7:7. V drugi četrtini pa met ni stekel, pod košem pa so prevladovale višje in močnejše Ljubljančanke. Razlika je do konca tekme le še naraščala do previsokih 25:50. Naše igralke imajo za sabo premalo takšnih tekem, da bi lahko rezultat obrnile sebi v prid. Kljub temu pa bi morale do konca odigrati po svojih najboljših močeh in se tako kot gostje boriti za vsako žogo. Tako bi bil poraz realnih 15 točk razlike.

Na drugi tekmi proti Pivki so dekleta brez težav zabeležila visoko zmago.

Vipava A : Panter Ilirija A 25:50, Vipava A : Pivka 63:8

 
- 7.11.2015 -
20 TOČK PREDNOSTI PRED POVRATNO TEKMO  

Mlajše pionirke U13 so imele na sporedu prve tekme 2. kroga mini pokala. Ekipa A je igrala proti Grosuplju. To je bila prva resna uradna tekma v letošnji sezoni in dekleta so jo opravila z odliko. Punce so pokazale veliko želje po zmagi, borile so se za vsako žogo in bile od nasprotnic boljše v vseh elementih košarkarske igre. Boljše so bile v vseh četrtinah in si pred povratno tekmo zagotovile 20 točk prednosti.

Vipava A : Grosuplje A 49:29

 

 
- 24.10.2015 -
V VIPAVI PADLA "STOTKA"  

Na zadnjem turnirju v prvem delu je A ekipa mlajših pionirk prvič dosegla več kot sto točk. V Vipavi sta gostovali ekipi iz Kopra in Cerknice in še tretjič visoko izgubili proti odličnim Vipavkam.

Vipava A : Cerknica 102:9, Vipava A : UKK Koper 86:3

 

 

 

 

 
- 10.10.2015 -
NOVI VISOKI ZMAGI  

A ekipa mlajših pionirk je na turnirju v Kopru dosegla dve visoki zmagi. Punce so v neenakovrednih tekmah z lahkoto opravile s Koprčankami in Cerkničankami. Nasprotnic pa nikakor niso podcenjevale in so z odločnim pristopom na obeh tekmah prikazale svoje znanje in sposobnosti.

UKK Koper : Vipava 2:91, Cerknica : Vipava 2:85

 
- 3.10.2015 -
ODLOČEN ZAČETEK SEZONE  

Tekmovanje je končno pričela tudi A ekipa mlajših pionirk. Na turnirju v Grahovem so se punce pomerile z ekipama Cerknice in UKK Kopra. Po dobrem mesecu treningov so komaj čakale na prve tekme in so na igrišču dobesedno eksplodirale. Prikazale so izredno borbeno igro v obrambi, saj so nasprotnicam obakrat dovolile manj kot 10 točk. V napadu večjih težav niso imele in so z lahkoto napolnile koš nasprotnic.

Cerknica : Vipava 9:79, UKK Koper : Vipava 6:92

 
_____________________________________________________________________________________________________________________________
     
 
izdelal in ureja ©Ivan Ivanov