.
- 18.3.2016 -
ZA KONEC ZANESLJIVA ZMAGA  

Kadetinje so z gostovanjem v Trbovlju zaključile letošnjo sezono. V 2. delu tekmovanja so dosegle 5 zmag in samo 1 poraz ter osvojile končno 8. mesto v Sloveniji. Na ta način še vedno držijo stik z najboljšimi slovenskimi ekipami, naslednjo sezono pa želijo še stopničko višje - v ligo za prvaka.

Felix Zasavje : Vipava 54:74

 
- 16.3.2016 -
BREZ MOŽNOSTI V SLOVENSKIH KONJICAH  

Kadetinje so v Slovenskih Konjicah doživele visok poraz. V ekipi ni bilo bolne Eve, težave z zdravjem sta imeli tudi Nina in Nika. Vse to je v veliki meri krojilo rezultat tekme. Kljub temu je bil začetek dober, vendar sta zbranost in zanesljivost naših punc iz minute v minuto vse bolj padali. Med strelke so se vpisale samo štiri igralke: Nika 28 točk, Zala 9 točk, Terezija 6 točk in Nina 3 točke.

Konjice : Vipava 63:46

 
- 27.2.2016 -
NIZ ZMAG SE NADALJUJE  

Med počitnicami je veliko kadetinj vzelo "dopust" in so preživele prosti čas z družinami. Zaradi tega so imele na voljo samo en teden za pripravo na prvo povratno tekmo. Vendar od tega ni bilo nič saj so kar 4 dekleta od 11 ta teden zbolela. Treninge so morale kombinirati z igralkami ekipe U15, da so vsaj malo ponovila taktične stvari. Kljub temu pa so iz Domžal odšle z dvignjenimi glavami. Po dobri prvi četrtini si je par deklet nabralo veliko število osebnih napak, zato so priložnost dobile tudi mlajše. Kljub temu je igra potekala tekoče. Tekma še ni bila odločena, saj so po nekaj slabih obrambah Vipavk domačinke na koncu tretje četrtine prišle na vsega 4 točke razlike. Po posvetu pred zadnjo četrtino so se zbrale in agresivno odigrale obrambo po celem igrišču. To je botrovalo k delnemu izidu 0:19 in končnem rezultatu 42:63.

Domžale : Vipava 42:63

 
- 5.2.2016 -
DOKAZALE SVOJO KVALITETO  

Kadetinje u17 so proti Konjicam pokazale svojo kvaliteto in zasluženo dosegle še tretjo zmago v drugem delu tekmovanja. Naše punce so blestele predvsem v obrambi, iz katere so izpeljale hitre protinapade ter dosegle lahke koše. Težave so imele samo pri skoku za odbitimi žogami, zato prednost med tekmo ni narasla na več kot 10 točk razlike vse do zadnje četrtine. Proti conski obrambi se znajdejo vedno bolje, saj s hitrim kroženjem žoge pridejo do ugodnih pozicij za doseganje košev. Žal pa so zgrešile preveč "zicerjev".

Vipava : Konjice 61:42

 

 
- 30.1.2016 -
STRELSKE VAJE V 3. ČETRTINI  

Kadetinje u17 so prišle še do druge zmage v štirih dneh. Boljše so bile od Felixa iz Trbovelj. Gostje so vseh 40 minut tekme igrale consko obrambo, proti kateri imajo naše igralke največ težav. Po našem dobrem začetku je sledil mrk v drugi četrtini, ki so jo Zasavke dobile kar z 10:27. V tretji četrtini so se naše punce končno razigrale, z meti s polrazdalje prerešetale gostujočo mrežico, dobile četrtino z 31:6 in do konca le še držale pridobljeno prednost. Z zmago so se povzpele na drugo mesto v skupini.

Vipava : Felix Zasavje 65:51

 

 
- 27.1.2016 -
Z ZMAGO PROTI VRHU  

Kadetinje u17 so se po dolgem času zbrale v skoraj popolnem številu. Zaradi poškodbe še vedno ne igra Greta. Na prestavljeni tekmi prvega kola so doma gostile ekipo Domžal. Po začetnem izmenjavanju v vodstvu so Vipavke dodale plin in iz minute v minuto višale vodstvo. Ob polčasu je bil rezultat 38:19. Ves drugi polčas so Domžalčanke v obrambi igrale cono, našim puncam pa met od daleč ni stekel po njihovih željah. Kljub temu zmaga ni bila nikdar ogrožena.

Vipava : Domžale 62:49

 

 
- 9.1.2016 -
PORAZ ZA KONEC 1. DELA  

Po daljšem premoru od ligaških tekem, so se na igrišče prve vrnile kadetinje. Te so odigrale povratno tekmo proti ekipi Odeje iz Škofje Loke. Kljub oslabljeni postavi so Vipavke v prvem polčasu prikazale zelo dobro predstavo in vodile za 3 točke. V drugem polčasu je kljub dobri obrambi zmanjkalo idej v napadu, kar je botrovalo novemu porazu. S tem se je zaključil prvi del tekmovanja. Vipavke se bodo v drugem delu borile za mesta od 7-12. 

Vipava : Odeja 49:63

 
- 19.12.2015 -
V KRANJU ZELO BLIZU ZMAGI  
Kadetinje so odigrale tekmo proti favoriziranem Triglavu. Kljub odsotnosti nekaterih pomembnih igralk je Triglav zelo kvalitetna ekipa, zato se je pričakovalo napeto borbo do konca tekme. Bolje so začele Vipavke, ki so po prvih 10 minutah vodile za 10 točk. v drugi četrtini so prednost držale skoraj do konca, ko so domačinke zadele nekaj metov z razdalje in s trojko v zadnji sekundi četrtine povedle. 
Drugi polčas je bil zelo izenačen, kar priča tudi končni rezultat 64:62 v korist domačink. Vipavke so imele žogo za zmago, vendar je bilo 7 sekund ob agresivnem presingu domačink premalo za uspešen met na koš. Kljub temu zelo dobra predstava naših košarkaric.
Triglav : Vipava 64:62
 
- 12.12.2015 -
PREMALO RAZPOLOŽENIH IGRALK ZA ZMAGO  

Kadetinje so v domači dvorani gostile favorizirano ekipo Grosupljega. Začele so zelo dobro in v prvi četertini držale ravnotežje na igrišču. Ko so v drugi četrtini odhajale na počitek igralke prve peterke, je ritem igre padel in Grosupeljčanke so prevzele pobudo ter začele višati prednost. 2. četrtino so dobile s kar 11:22. Vipavke so v nadaljevanju poskušale vse, toda v napadu sta bili razpoloženi le Eva (25 točk) in Nika (22 točk). Poleg tega je visoka gostujoča igralka Goršičeva dosegla kar 30 točk, vse iz neposredne bližine.

Vipava : Grosuplje 55:66

- fotogalerija - (foto Manuela Vitković)

 
- 5.12.2015 -
NOVA ZMAGA NA GOSTOVANJU  

Kadetinje so se v soboto odpravile v Ljubljano. Kljub odsotnosti dveh igralk zaradi bolezni se je od punc pričakovala samo zmaga. Po slabšem začetku so naša dekleta prevzela pobudo, ki je do konca tekme niso več izpustila iz rok. Kljub izdatni pomoči sodnikov so domačinke do manjše razlike prišle šele v zadnji minuti tekme. Zmaga je tako odpotovala v Vipavsko dolino.

Ježica A : Vipava 47:52

 

 
- 28.11.2015 -
VISOKA ZMAGA PROTI PODBOČJU  

Kadetinje so v Podbočju zabeležile novo zmago. Na tekmi proti slabšim nasprotnicam so dobro opravile svoje delo in brez težav dosegle zmago. Po razpletu na ostalih tekmah so naše punce ponovno v igri za osvojitev 3. mesta v skupini, ki bi jih popeljalo do nastopov v super ligi najboljših šestih ekip v državi.

Podbočje : Vipava 23:60

 

 

 
- 21.11.2015 -
SPROŠČENA IGRA PROTI PIVKI  

Kadetinje so proti Pivki odigrale sproščeno in zanesljivo. Z agresivno obrambo so prestregle veliko število žog in jih v protinapadih spretno spravljale v koš nasprotnic. Stekel je tudi met od daleč, saj so zadele 5 trojk in ves čas držale visoko prednost. V prihodnje si želimo podobne predstave tudi proti boljšim nasprotnicam.

Vipava : Pivka 77:42

 

 

 
- 14.11.2015 -
ŠOK V NOVEM MESTU  

Kadetinje so pričele s povratnimi tekmami v 1. krogu tekmovanja. Na gostovanju v Novem mestu so se po neprijetnem dogodku, ko je morala Teja Ceket zaradi lažjega pretresa možganov v zdravstveni dom, pomerile proti Krki, pri kateri je manjkala najboljša igralka Krošelj. Kljub temu Vipavke niso uspele presenetiti favoriziranih domačink in so po vrsti napak in nepremišljenih odločitev doživele visok poraz.

Krka : Vipava 76:46

 

 
- 7.11.2015 -
PO PORAZU PROTI ODEJI ŠELE NA 5. MESTU V SKUPINI  

Kadetinje so v Škofji Loki iskale zmago za povratek med najboljše tri ekipe v skupini, vendar so na žalost ostale praznih rok. V izenačeni tekmi so naredile preveč napak, da bi premagale ekipo Odeje. V prvem polčasu ni nobena izmed ekip prišla do občutnejše prednosti. Na koncu so bile bolj zbrane domačinke, Vipavke pa imajo le še minimalne možnosti za osvojitev vsaj 3. mesta v skupini.

Odeja : Vipava 67:57

 

 
- 24.10.2015 -
DOMAČ PORAZ PROTI TRIGLAVU  

Kadetinje so doma gostile ekipo Triglava, ki velja v letošnji sezoni za največjega favorita za osvojitev naslova državnih prvakinj. Naša dekleta so odigrala po svojih trenutnih zmožnostih in dosegla soliden rezultat. Še vedno pa je v igri precej napak in neracionalnih odločitev, ki bi jih morale igralke na takšnem nivoju zmanjšati na minimum.

Vipava : Triglav 46:61

 

 

 
- 17.10.2015 -
SKLONJENIH GLAV IZ GROSUPLJA  

Kadetinje so v Grosupljem izgubile pomembno tekmo za uvrstitev med najboljše tri ekipe v skupini. Po številnih odsotnostih s treningov prejšnji teden je bilo težko z optimizmom pričakovati prihajajoči dvoboj. Kljub temu so punce dobro začele tekmo in rezultat je bil po prvih 10 minutah izenačen na 15:15. V drugi četrtini je sledil nerazumljiv padec v igri, naše igralke so zgrešile preveč zicerjev, dosegle vsega skupaj 6 točk, prejele pa so jih kar 23. Izkušene Grosupeljčanke so prednost znale zadržati in na koncu slavile visoko zmago.

Grosuplje : Vipava 72:54

 

 
- 10.10.2015 -
ŠE ENA GLADKA DOMAČA ZMAGA  

Kadetinje so v Vipavi igrale proti mlajši ekipi Ježice in zabeležile tretjo zaporedno visoko zmago. Z lahkoto so bile boljše v vseh prvinah košarkarske igre in tudi pristop je bil pravi. To je še kako pomembno za naslednjo tekmo, saj je ekipa Grosupljega naš neposredni konkurent za uvrstitev na prva tri mesta v skupini.

Vipava : Ježica A 72:30

 

 

 
- 2.10.2015 -
V VIPAVI PADLO PODBOČJE  

Kadetinje so gostile ekipo iz Podbočja. Tekmo so začele zelo odločno in s hitro igro v napadu takoj prišle do prednosti. Z borbeno igro v obrambi so nasprotnice prisilile v veliko število napak in izgubljenih žog. Kljub temu, da so se gostje dobro in srčno borile, je prednost do konca tretje četrtine narasla na +38 točk (58:20). V zadnji četrtini so v naši ekipi priložnost za igro dobile manj izkušene in mlajše igralke. Po nekoliko zmedeni igri, ko je vsaka igralka na vsak način hotela doseči koš, se je prednost precej zmanjšala na končnih 65:40. Nova zmaga je zabeležena in niz zmag se lahko naslednjo soboto proti Ježici poveča na 3.

Vipava : Podbočje 65:40

 
- 27.9.2015 -
KADETINJE ŽELIJO PO ZMAGI V PIVKI ZMAGOVALNI NIZ

Kadetinje so v 2. kolu gostovale v Pivki in dosegle prvo zmago v novi sezoni. Igra ni bila tako dobra kot med tednom proti Krki, kljub temu pa zmaga ni bila nikoli vprašljiva. Punce so nasprotnicam dovolile vsega 24 točk in zasluženo slavile.

Pivka : Vipava 24:51

 

 

 
- 22.9.2015 -
EKIPA KADETINJ JE ODIGRALA PRVO TEKMO V SEZONI  

Na prestavljeni tekmi kadetinj med Vipavo in Krko se je na tribuni zbralo lepo število gledalcev. Nagrajeni so bili z dinamično igro polno lepih potez na obeh straneh. Naše punce so bolje začele in povedle z 9:2, vendar so favorizirane Dolenjke vzpostavile ravnotežje in izid izenačile, ko je bila najboljša skakalka Nicol na klopi za rezerve. Vipavke so zadnjič povedle po protinapadu z 52:51, nato pa napravile nekaj napak in ekipa Krke je prišla do odločilne prednosti, ki jo je zadržala do konca tekme. Kljub porazu so punce pokazale napredek v igri in lahko brez skrbi pričakujejo naslednje tekme, ko bodo prišle na vrsto tudi zmage.

Vipava : Krka 59:66

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________
     
 
izdelal in ureja ©Ivan Ivanov