.
- 5. in 6.3.2016 -
4. MESTO NA FINALNEM TURNIRJU MINI POKALA ZA DEKLETA  

Mlajše pionirke U13 so imele s finalnim turnirjem mini pokala prvi vrhunec letošnje sezone. V dveh dneh so najboljše štiri ekipe odigrale polfinalni tekmi ter tekmi za 3. in 1. mesto. V elitno druščino so se letos uvrstile tudi naše igralke. Ekipa letnika 2003 je prva, ki ji je uspel tak uspeh v pokalnem tekmovanju. Punce so prikazale izjemno željo in borbo, vendar na žalost obe tekmi začele v krču, kar je botrovalo dvema porazoma in osvojitvi končnega 4. mesta.

Na prvi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipi Ježica bele in Athlete Celje. Po uvodni četrtini so vodile Celjanke, toda v drugem delu tekme so vajeti igre v svoje roke prevzele igralke iz Ljubljane. Athlete se je resneje približal šele v zadnji četrtini, vseskozi grozil, za preobrat pa je zmanjkalo športne sreče in časa. Ježičanke so se tako zasluženo veselile zmage.

foto: Bogomir Tomažič
Ježica bele : Athlete Celje 54:49 (7:9, 16:6, 17:20, 14:14)
- statistika -  
- posnetek tekme -  
   
Na drugi sobotni tekmi je na igrišče stopila tudi ekipa Vipave. Naša dekleta so sploh prvič igrala v tako veliki dvorani kot je mariborski Tabor. Kljub temu so delovale zelo samozavestno in ponosno, zato smo pričakovali dober odpor proti ljubljanski Panter Iliriji A, ki je prišla na turnir kot velika favoritinja za osvojitev pokalne lovorike. Toda že takoj na začetku so se neizkušenim Vipavkam zatresle roke in Ilirijanke so prišle do visoke prednosti, saj so 1. četrtino dobile z rezultatom 19:1. V nadaljevanju so naše punce vzpostavile ravnotežje na igrišču, a je bil zaostanek žal previsok. Končna razlika je enaka razliki iz prve četrtine.

foto: KZS alesfevzer.com

Panter Ilirija A : Vipava A 45:27 (19:1, 4:9, 11:6, 11:11)

- statistika -
- posnetek tekme -
 
Nedelja je prinesla najprej tekmo za 3. mesto, na kateri so si nasproti stali ekipi Vipava A in Athlete Celje. Zaradi slabšega začetka na polfinalni tekmi, je tekmo za tretje mesto začela vipavska peterka, ki ponavadi igra v 2. četrtini. Na žalost se tudi ta taktika ni obnesla, saj je bil začetek za Vipavo zelo podoben začetku polfinala. Celjanke so hitro povedle, mi pa smo jih nato vseskozi lovili, a dohiteti jih nismo uspeli. Tudi na tej tekmi je končna razlika enaka razliki iz prve četrtine.
Vipava A : Athlete Celje 34:46 (4:16, 15:9, 7:6, 8:15)
- statistika -
- posnetek tekme -
 
Finalna tekma med ljubljanskima ekipama Ježica bele in Panter Ilirija A je bila tudi najbolj kakovostna na turnirju. Bila je zelo izenačena, Ježičanke pa so imele vseskozi rahlo pobudo na igrišču. Ilirijanke so kljub temu uspele preiti v vodstvo s 35:31 in tekma se je odločala v zadnji četrtini. Ko se je Panter Ilirija približala na dve točki zaostanka 42:44, sta Ježico rešili dve zadeti trojki. Igralke Ilirije je pokopalo preveliko breme favoritinj, kar so na najboljši možni način izkoristile Ježičanke in zasluženo prišle do svojega prvega pokalnega naslova.
Panter Ilirija A : Ježica bele 44:51 (10:13, 15:12, 11:9, 8:17)
- statistika -
- posnetek tekme -
- fotogalerija finala in podelitve nagrad -
 

V najboljšo peterko turnirja so trenerji izbrali Anjo Dragar, Katjo Sever (obe Ježica bele), Ulo Ude (Panter Ilirija A), Tori Šporar (Athlete Celje) in Mio Tomažič (Vipava A). Za najboljšo igralko zaključnega turnirja pa je bila izbrana igralka Ježica belih, Špela Berus, ki je finalno tekmo zaključila s 16 točkami in devetimi skoki.

 

 

 

 
 
_____________________________________________________________________________________________________________________________
:
     
 
izdelal in ureja ©Ivan Ivanov